DIY ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ.

7:53:00 π.μ.


Όλες μας θέλουμε λαμπερά, μακριά, ενυδατωμένα μαλλιά και πως θα το καταφέρουμε αυτό χωρίς χημικά; Μα με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας φυσικά! Παρακάτω θα δείτε συνταγές για μάσκες με υλικά που σίγουρα θα έχετε! Λοιπόν πάμε να ξεκινήσουμε!


Μάσκα για λάμψη και ενυδάτωση.

Υλικά

  • Μισή κούπα βρώμη
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι αμυγδάλου ή καρύδας
  • Μισή κούπα γάλα


Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε το μείγμα σε στεγνά και ξεμπλεγμένα μαλλιά, από τις ρίζες έως τις άκρες. Το αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και λουζόμαστε ως συνήθως.

Και κάθε πότε να το κάνετε; 1 φορά την εβδομάδα!

Μάσκα για λάμψη, προστασία από τον ήλιο και αντιμετώπιση πιτυρίδας.

Υλικά

  • Λάδι καρύδας
  • Αβοκάντο


Εκτέλεση
 Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στη συνέχεια μία κουταλιά της σούπας από το λάδι στα μαλλιά μας και κάνουμε μασάζ με κατεύθυνση από τις ρίζες προς τις άκρες. Στη συνέχεια, λιώνουμε το αβοκάντο (με το χέρι μας ή με μίξερ) μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο πολτό. Βουτάμε τα δάχτυλά μας στον πολτό και κάνουμε μασάζ μόνο στις ρίζες των μαλλιών. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά, ξεπλένουμε με κρύο νερό και λουζόμαστε ως συνήθως.

Και κάθε πότε να το κάνετε; 1 φορά την εβδομάδα!


Μάσκα για δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Υλικά

  •  Μια κουταλιά ξύδι ή μηλόξυδο
  • Δύο κουταλιές νερό


Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε τα δύο υλικά μαζί και ρίχνουμε το μείγμα στα μαλλιά μετά το λούσιμο με το κανονικό σαμπουάν και ξεβγάζουμε καλά.

Και κάθε πότε να το κάνετε; Μία με δύο φορές την εβδομάδα στην αρχή, μία με δύο φορές το μήνα μετά από κάποιες εφαρμογές, για να διατηρηθεί η λάμψη.

Μάσκα για αφυδατωμένα μαλλιά που φριζάρουν.

Υλικά

  • Μια κούπα μπύρα


Εκτέλεση
 Ρίχνουμε την μπύρα στα μαλλιά μετά το λούσιμο, κάνουμε μασάζ, και την αφήνουμε να κάτσει για μερικά λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό, για να φύγει η μυρωδιά.

Και κάθε πότε να το κάνετε; Μια με δύο φορές την εβδομάδα.


Μάσκα για πολύ λεπτά και αδύναμα μαλλιά.

Υλικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρά, θρυμματισμένα φύλλα δενδρολίβανου 
  • 300 ml νερό


Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε το δύο υλικά μαζί και μετά με το μείγμα κάνουμε μασάζ στα μαλλιά ,με φορά από τις άκρες μέχρι τις ρίζες. Η μάσκα αυτή δεν είναι καθόλου λιπαρή - για αυτό και δεν είναι απαραίτητο να ξεπλυθείτε μετά το μασάζ.

Και κάθε πότε να το κάνετε; Μια με δύο φορές την εβδομάδα μετά το λούσιμο.


Μάσκα για να μακρύνουν τα μαλλιά και να δυναμώσουν οι βλεφαρίδες και τα φρύδια.

Υλικά

  • Καστορέλαιο


Εκτέλεση
 Εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής και κάνουμε αργό μασάζ. Τυλίγουμε το κεφάλι με ένα σκουφάκι μπάνιου και το αφήνουμε να δράσει όλη τη νύχτα. Λουζόμαστε το επόμενο πρωί ως συνήθως.

Και κάθε πότε να το κάνετε; Μια φορά την εβδομάδα.


Ελπίζω να σας βοήθησα με τα tips μου, εάν γνωρίζεται και εσείς κάποια καλή σπιτική μάσκα θα χαρώ να την ακούσω! Φιλάκια!!!

You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram