9 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.

3:59:00 μ.μ.

Θα έχεις ακούσει και εσύ πολλές φορές φαντάζομαι πως η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία μας και πραγματικά δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν έχουμε ακούσει όμως κανέναν να λέει πως η ζάχαρη κάνει κακό στο δέρμα μας οπότε δες πώς μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.


 Η ζάχαρη περιέχει γλυκολικό οξύ το οποίο βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος αλλά απομακρύνει και τις τοξίνες από το δέρμα.Επίσης
  • βοηθάει να μειωθούν οι κοκκινίλες 
  • κάνει καλή απολέπιση 
  • δεν κλείνει τους πόρους
  • επαναφέρει την ισορροπία στα λιπαρά δέρματα 
Πρόσωπο

>Για απαλά χείλη
Βρέξε λίγο τα δάχτυλα σου με νερό και βύθισε τα σε ένα μπολάκι με ζάχαρη. Κάνε κυκλικές κινήσεις πάνω στα χείλη σου. Αργότερα βάλε και ενυδατικό στικ αν θες.

>Scrub προσώπου*1*
2 κ.σ. καστανή (ή λευκή) ζάχαρη
2 κ.σ. λάδι καρύδας 

Κάνε μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.Άφησε την μάσκα να ενεργήσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου.Η καστανή ζάχαρη βοηθάει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος ενώ το λάδι καρύδας μας ενυδατώνει.

>Scrub προσώπου*2*

○Μισό λεμόνι
○5 κ.γ. ζάχαρη 
Κόψε το λεμόνι στην μέση και πάρε το μισό του και τοποθέτησε το στο μπολάκι στο οποίο θα έχεις βάλει μεσα την ζάχαρη. Προσπάθησε η ζάχαρη να πάει σε όλο το ζουμερό κομμάτι του λεμονιού.Έπειτα τρίψε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ξέβγαλε με άφθονο νερό.

Σώμα
>Body scrub

2 φλυτζάνια καστανή (ή λευκή αν δεν έχετε) ζάχαρη 

1/4 φλυτζανιού μέλι 
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 


 Ανάμειξε  την ζάχαρη, το μέλι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και εφάρμοσε το πάνω σε υγρό δέρμα, ενώ είσαι στο ντους για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου. Η ζάχαρη βοηθά στην απολέπιση δίνοντας λάμψη, ενώ το μέλι και το ελαιόλαδο βοηθά στην ενυδάτωση καθιστώντας το απαλό και λείο. Τοποθέτησε το υπόλοιπο scrub που έμεινε σε ενα βαζάκι και βάλτο στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό μέρος.

>Ξύρισμα ποδιών
○Μισή κούπα καστανή ζάχαρη

Βρέξε λίγους κόκκους καστανής ζάχαρης και τρίψε με αυτούς τα πόδια σου, λίγο πριν το ξύρισμα. Έτσι θα βοηθήσεις το ξυραφάκι να κόβει τις τρίχες καλύτερα, από τη ρίζα.

>Κουρασμένα πόδια
○ Λευκή ζάχαρη 
○ Έλαιο μέντας 


Ανακάτεψε τα δύο υλικά μαζί και τρίψε με το μίγμα στις πατούσες σου όσο κάνεις ντους, για να καταπολεμήσεις την ξηρότητα και να διώξεις τα νεκρά κύτταρα.. Η μέντα κρατάει δροσερή την επιδερμίδα για αρκετή ώρα, για αυτό και είναι το πλέον ιδανικότερο έλαιο για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.


>Κρέμα για κυτταρίτιδα 
1 φλυτζάνι καφέ (κατακάθι του γαλλικού) 
3 κ..σ. μέλι 
2 κ.σ. κανέλα 
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 φλυτζάνι ζάχαρη (καστανή ή λευκή) 

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.Το απλώνεις στα σημεία που θες και τρίψε το δέρμα σου με κυκλικές κινήσεις.'Επειτα άφησε την κρέμα να δράσει για 10 λεπτάκια και ξέπλυνε με άφθονο νερό. 

Χέρια
>Βρώμικα χέρια 

ΩΧ! Είχες δουλειές και τα χέρια σου λερώθηκαν; Έκανες μήπως κάποιο D.I.Y και μπλέχτηκες με μπογιές και τέτοια; Η λύση είναι απλή. Μέσα στο σαπούνι σου ρίξε κάποιες κουταλιές ζάχαρη και τρίψε δυνατά και με κυκλικές κινήσεις μέχρι να φύγει η βρωμιά. Θα φύγει γρήγορα και εύκολα χώρις να σου ξηράνει και το δέρμα. 

>Νεανικά χέρια

○ Μια κούπα καστανή ζάχαρη
○ 1/3 κούπας ελαιόλαδο 
○ Μια κάψουλα βιταμίνης Ε 

Ανακάτεψε τα υλικά μεταξύ τους και τρίψε απαλά τα χέρια σου με το μείγμα αυτό. Θα σου χαρίσει λαμπερά και ενυδατωμένα χέρια.

*'Οσο κάνεις αυτές τις μάσκες αν θες άκου και αυτό! Είναι το κατάλληλο τραγούδι νομίζω! <3*

You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram