ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ASAP!

5:12:00 μ.μ.




Όλες μας (οι περισσότερες τουλάχιστον) έχουμε το ίδιο θέμα! Θέλουμε μακριά μαλλιά και τα θέλουμε τώρα! Δυστυχώς όμως το καλό πράγμα αργεί να γίνει (λίγο). Παρακάτω έχω μερικά tips που με έχουν βοηθήσει αρκετά και πιστεύω πως θα βοηθήσουν και εσάς.


Υγιεινή ζωή και έτσι. Πρέπει να τρώμε υγιεινά όχι μόνο για το σώμα και την υγεία μας αλλά και για τα μαλλιά μας.Χρειαζόμαστε αρκετή πρωτεΐνη την οποία δεν την βρίσκουμε μόνο από  τα κρέατα αλλά και από λαχανικά!

Άστα τα μαλλάκια σου... Όσο μπορείτε περιορίστε το styling των μαλλιών με πιστολάκι, πρέσα για ίσιωμα, ψαλίδι για μπούκλες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.Οι χημικές επεξεργασίες (βαφή,περμανάντ, ανταύγειες κτλ.) επίσης καταστρέφουν τα μαλλιά. Εάν κάνουμε τα παραπάνω σε τακτά διαστήματα τα μαλλιά μας αφυδατώνονται και καταστρέφονται με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ψαλίδα και να σπάνε.

#Too_hot_to handle. Χρησιμοποιήστε ένα spray κατά της θερμότητας όταν βάζετε πιστολάκι, ισιωτική ή ψαλίδι για μπούκλες και γενικά όταν βάζετε θερμότητα στα μαλλιά σας.

Το ψαλίδι είναι φίλος σου! Ναι! Και εμένα όταν μου έλεγαν να κουρευτώ για να μακρύνουν τα μαλλιά μου, μου ακουγόταν κάπως περίεργο.Αλλά είναι λογικό, εάν έχουμε ψαλίδα δεν αφήνει το μαλλί να μακρύνει. Γι'αυτό θα πρέπει να πηγαίνουμε κάθε 2μηνο περίπου για ένα φρεσκαρισματάκι.

Μην τα κουράζεις. Καλό θα ήταν να μην δένετε για πολλές ώρες τα μαλλιά σας γιατί θα αρχίσουν να πέφτουν! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα κλάμερ.

Να υπάρχει αρμονία βρε αδερφέ! Βρείτε ένα σαμπουάν που να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας έτσι ώστε να μην χαλάσει η ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής.

Λού-σου Όταν κάνετε μπάνιο και βάζετε το σαμπουάν και το μαλακτικό κάντε μασάζ στο κεφάλι σας. Όταν έρθει η ώρα να τα ξεπλύνεται προτιμήστε χλιαρό νερό ή ακόμα και κρύο νερό (το καλοκαίρι θα σας δροσίζει κιόλας ). Και τέλος, μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, αλλά ταμπονάρετε τα.

Και Όσες γυναίκες έχετε λιπαρά μαλλιά αποφύγετε τα συχνά λουσίματα. Τα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά περιέχουν ισχυρά στυπτικά και αφριστικά συστατικά που διαταράσσουν το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει περισσότερη λιπαρότητα. Μπορείτε να κάνετε το εξής: το επόμενο λούσιμο από το σαμπουάν να γίνει με ένα μείγμα 100ml νερό και 1 κουταλιά σούπας σόδα μαγειρικής. Σε στεγνά μαλλιά απλώστε το μείγμα στις ρίζες, κάντε μασάζ και τυλίξτε το κεφάλι με μια πετσέτα για 10-15 λεπτά, στην συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά μόνο με νερό. Αν θέλετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας μετά το νερό ρίξτε στα μαλλιά μια λοσιόν από 100ml βιολογικό-αφιλτράριστο μηλόξυδο και 200ml νερό. Η σόδα μαγειρικής και το μηλόξυδο αφαιρούν την λιπαρότητα από το τριχωτό χωρίς να το διαταράσσουν.

Evreday im serum-ing. Καθημερινά θα μπορούσατε να ενυδατώνεται τις άκρες των μαλλιών σας με κάποιο serum ή balm

Γίνεται και diy! Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να βάζετε μια μάσκα μαλλιών που είτε θα την αγοράσετε από κάποιο μαγαζί είτε θα την φτιάξετε μόνες σας με πολύ απλά υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα. Αλλιώς θα μπορούσατε να βάλετε coconut oil ή ελαιόλαδο.

Εδώ  θα διαβάσετε κάποια diy που κάνω και εγώ! Πιστεύω πως θα σας φανούν χρήσιμα.


Αυτά είχα να σας προτείνω. Εάν έχετε και κάποια άλλα tips θα ήθελα να τα διαβάσω ευχαρίστως! Φιλάκια<3

You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram